Covid-19-vaccin – Huisartsenpraktijk ter Horst – Harderwijk
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk ter Horst
Vondellaan 77 3842 EC
Harderwijk

Covid-19-vaccin

 

Coronavaccinatie bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar met een medisch verhoogd risico

 

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar met onderliggende aandoeningen kunnen een coronavaccinatie krijgen. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld ernstige astma, chronische longaandoeningen of aangeboren hartafwijkingen. Ze krijgen vanaf 18 december een uitnodiging voor de coronavaccinatie van hun kinderarts. De GGD is gevraagd om de kinderen te prikken op de GGD-vaccinatielocaties.

 

 

 

Waar vindt u informatie wanneer u vragen krijgt

Verwachting is dat de meeste vragen bij de kinderarts terecht komen. Het kan ook voorkomen dat de huisarts of de doktersassistente vragen krijgt. Wanneer dit het geval is, verwijzen wij graag naar de volgende sites:

Op de site van het RIVM staan ook verschillende vragen en antwoorden. Op basis van de vragen en antwoorden is er een bureaukaart opgesteld. Voor een up-to-date overzicht is het handig om regelmatig de site te checken.

 

 

 

 

Boostervaccinatie 

De GGD coördineert de gang van zaken rond de 3e coronavaccinatie, de zogenoemde ‘boostervaccinatie’. U krijgt dus via de GGD een uitnodiging zodra u hiervoor in aanmerking komt. Indien wij als praktijk toch een rol krijgen in het geheel dan hoort u dat vanzelf van ons.

Bewijs van vaccinatie

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website http://www.coronacheck.nl de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Regelen bewijs vaccinatie/QR code:

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden?

Bent u door ons geprikt stuurt u dan een bericht naar onze praktijk (info@huisartsterhorst.nl) en geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe via beveiligde e-mail. Het genereren van bewijs van vaccinatie kan in onze praktijk vanaf 12 juli. Houdt u er wel rekening mee dat het enkele werkdagen kan duren voordat het naar u verzonden wordt.

Bent u niet door ons maar door bijvoorbeeld de GGD geprikt dan kunt het regelen via http://www.rivm.nl/mijnrivm-vaccinaties. Eventueel kunt u hier ook een code op papier maken. Let op, houd uw Digi-D bij de hand

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

 

Wij krijgen toenemend vragen over het coronavaccin. Vragen over de ontwikkeling, de werking, de bijwerkingen, wanneer start het vaccineren, wie komen er in aanmerking, etc. Veel antwoorden op vragen over het coronavaccin kunt u vinden via de volgende informatiekanalen:

      • Telefoon: 0800-1351 (algemene informatienummer over het coronavirus). Dagelijks tussen 8.00-20.00 uur
  • Voor uitgebreide informatie over de coronavaccins, kijk op:

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie

Corona vaccinatie update!
Coronavaccinatie medische risicogroepen door de GGD

Mensen tussen 18 en 60 jaar die behoren tot een medische risicogroep krijgen vanaf begin mei een uitnodiging voor vaccinatie tegen corona door de GGD. Mensen die jaarlijks uitgenodigd worden voor een griepprik, hebben een hoger risico om ernstig ziek te worden van COVID-19. Het gaat om mensen met:

  • afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;
  • een chronische stoornis van de hartfunctie;
  • diabetes mellitus;
  • chronische nierinsufficiëntie (dialyse en niertransplantatiepatiënten);
  • een afweerstoornis of behandeld met immunosuppressiva leidend tot verminderde weerstand tegen luchtweginfecties

In de uitnodiging die u ontvangt van de GGD vindt u alle benodigde informatie voor het maken van de afspraak. Om onze dagelijkse zorg niet onnodig te verstoren, vragen wij u dringend om niet te bellen naar de praktijk met vragen over het vaccineren door de GGD. Heeft u een vraag, kijk dan op de landelijke informatie website (www.coronavaccinatie.nl) of bel het landelijk informatienummer 0800-1351. Dit nummer is zeven dagen per week van 08.00-20.00 uur bereikbaar voor alle algemene vragen over corona en coronavaccinaties.

Coronavaccinatie 60 en 61 jarigen door de huisartsenpraktijk
Bent u 60 of 61 jaar? Dan ontvangt u in de maand mei een uitnodiging van ons voor de coronavaccinatie. De precieze data voor het vaccineren zijn nog niet bekend. Dat hangt af van de levering van de vaccinaties. Wij houden u op de hoogte!

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 Wij hopen dat u via bovenstaande kanalen antwoord op uw vragen krijgt. Indien u toch met vragen blijft zitten, neemt u dan gerust contact met ons op.